Praktisk

 

Kursussted:

Stresscenteret Kalmia,

Aboretet

www.kalmia.dk/kontakt_kalmia.html

 

 

 

 

Center for Naturterapi inviterer dig til at deltage i en sensommer kursus om naturterapi på Stresscentret Kalmia, Arboretet i Hørsholm

 

Naturen som psykologisk intervention

       en grønnere tilgang til terapi

  

16. august 2008
med Anna Adhémar

(cand. psych. og uddannet medicinsk urteterapeut)

Medlem af Dansk Psykolog Forening

 

En workshop for psykologer, psykoterapeuter, coach og andre sundhedsfaglige grupper som vil gerne udvide deres repertoire til at omfavne naturens healende og helbredsfremmende påvirkninger. Fokus ville være på evidens, koncepter og praksis, der viser hvordan vi kan fremme psykisk sundhed og velvære, samt forebygge og behandle stress og psykiske lidelser ved brug af naturen: f.eks. via natur-assisteret psykoterapi, haveterapi, ’wilderness therapy’ og natur-baseret coaching. Vi vil ligeledes drøfte metodologier og relevante anvendelses-muligheder.

 

Med fokus på gensidigheden af sundhed mellem mennesker og deres økosystemer vil vi anskue den psykologiske/terapeutiske praksis fra en dybere, grønnere vinkel.


 

Praktiske detaljer

 

Lørdag den 16. august kl. 9.30 til ca. 17.00. Pris: 1300:- (inklusiv undervisning og forplejning).

 

Kursus bliver afholdt på Stresscentret Kalmia i Arboretet ved Hørsholm.

 

Arboretet er et unikt naturskønt område med en enestående plantesamling, der rummer ca. 2.000 arter, og som er den største samling af planter og træer i Danmark. Arboretet er en afdeling under Center for Skov og Landskab ved Københavns Universitet.

 

Kortet:  http://www.kalmia.dk/kontakt_kalmia.html

 

Kalmia samarbejder med Skov og Landskab angående etablering af den første danske forskningsterapihave til behandling af stresstilstande. Se http://www.sl.life.ku.dk/Faciliteter/Terapihaven.aspx

 

Tilmelding ved betaling af kursusafgift på konto nr.: 8401 1086323 (Merkur Bank) senest 8. august. Husk at påføre navn og mailadresse. Tilmelding er bindende.Center for Naturterapi CVR nr. 31358477.

 

 

Program

 

Ankomst kl. 9.30-10.00

 

Formiddag

Naturen som psykologisk intervention

 

Anna har skrevet kandidatafhandling om emnet og vil gerne præsentere teori, forskning og den kliniske praksis, der gør sig gældende i den natur-assisterede terapeutiske tilgang.

 

Vi vil hermed skabe et grønt fundament, der inddrager naturen i den daglige praksis som psykolog/psykoterapeut/behandler.

 

Hun vil også give en referat af de vigtigste nyheder fra den første naturterapi (ecotherapy) konference i London den 2. juni 2008.

 

Frokost

 

Eftermiddag

Naturterapi i praksis

Her vil vi udforske metoder, som kan bruges i natur-assisteret tilgang, bl.a. mindfulness i naturen, naturen som kilden til terapeutiske metaforer, personlige ritualer som støtte til udvikling og healing, haveterapi og naturpleje som intervention, natur-baseret coaching, osv.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The world is not a collection of objects, it’s a communion of subjects”

 

Thomas Berry